Stayhard - Utility Fashion
Varukorg

Utility Fashion

– Vad är det och hur prickar jag looken bäst?


Utility är en term som används mer och mer frekvent inom dagens mode. Som ordet indikerar så handlar det allt om funktion, men inte framför form, om vi får bestämma.

Att välja rätt utilityprodukter kommer inte bara göra din outfit mer praktisk, utan gör dig även trendmässigt stilsäker. Taktiskt funktionsmode har nämligen blivit ett återkommande tillskott både på gatorna och hos de stora modehusen.

Utilitytrenden har varit med oss ett tag, men har på sistone gradvis förflyttats från militärkläder och workear till mer och mer teknisk funktion. Men vi ser fortfarande många militärklassiker, som bomberjackor och camouflageplagg samt att workwear-overshirten aldrig varit så aktuell. Något mindre klassiskt är däremot att det är flugfiskevästar och hikingbyxor som sätter stilen på catwalken.

Nedan listar vi plaggen som gör att du enkelt sätter stilen.


Hur bär jag cargobyxor? När det kommer till cargobyxor så kan det knappt bli för många fickor. Sidfickor, lårfickor, ankelfickor, allt funkar. Fundera på vilken silhuett som passar dig bäst och satsa på jord och ökentoner, så som kaki, greige, ecru och beige.

För dig som vill maximera looken väljer du camouflage istället för enfärgat och för dig som vill vara lite mer diskret så funkar alltid svart. Lägg till en väst och ett par grova sneakers så är outfiten komplett.


Hur väljer jag utilityjackor och västar? Att välja rätt jacka till utilityoutfiten är ganska lätt. Tänk bomberjackor, cargojackor, windbreakers och overshirts. Alla ytterplagg som med fördel kan bäras lager-på-lager för att skapa olika stilar och uttryck. Välj jacka i jordtoner för att sätta den rätta äventyrslooken.

Olika typer av västar är en annan självklarhet i utilityvärlden och ett praktiskt plagg i övergången mellan säsongerna. De flesta casualvästar funkar, men pricken över i’et är ändå en utilityväst i nylon. Väst kan bäras enkelt över en t-shirt, när vädret tillåter, eller som sista lager över din hoodie eller jacka, när det behövs.

Accessoarer till utility En stark detalj i trenden är olika typer av nylon- och textil väskor du bär på kroppen. Midjeväskor, axelväskor, kameraväskor är alla säkra kort.

Utöver väskor så funkar här olika typer av militärinspirerade bälten och klockor.


Matchande skor till utility Här rekommenderas starkt en teknisk löparsko med grov sula utformad för att ta dig igenom de flesta terränger. Grova sulor, slitstarka och tekniska material är ledord här.

För de mest moderiktiga utstickarna matchas camobyxorna och nylonvästen med ett par tekniska och fotriktiga och sandaler. Kom ihåg; behåll sockarna på!

Handla Utility stilen här