Stayhard - Trend Athleisure
Varukorg
GUIDE

Athleisure – så sätter du stilenVad är athleisure-stilen?
Minns ni för några år sen när vissa oförskämt hurtiga personer fick för sig, att springa en mara innan jobbet på morgonen, var en bra idé. In kom dem på kontoret, doftandes av DubbelDusch, blöta i håret, iklädda hälften träningskläder hälften vanliga kläder. Denna blandning av träningsplagg med snygga vardagsoutfits blev starten och grunden för stilfenomenet; Athleisure, som ganska snart blev sin egen stilkategori.

Idag spelar det alltså ingen större roll om du sportar och tränar eller inte. Vid det här laget är den atletiska delen av stilen mer akademisk än praktisk. Så om du vill klä dig snyggt, bekvämt och funktionellt, då är detta något för dig. Dagens Athleisure-stil består av lika delar form och funktion. Å ena sidan fokus på tekniska lösningar, vattentäta dragkedjor, laserskurna sömmar och innovativa material och å andra sidan fullt fokus på stil och silhuetter som funkar i vardagen. Tänk minimalistisk hightech.

Nedan följer några enkla tips för hur du bygger din Athleisure-garderob.

Hur får jag till athleisure-stilen?

Sweatshirts och Hoodies När det kommer till crewnecks och hoodies rekommenderar vi att se bortom de klassiska jerseyvarianterna (även om dem i sak passar i stilen) och istället satsa på en lättviktströja. Gärna med meshdetaljer, andningsbara material som är vattenfrånstötande, ofta framtagna för just hobbyatleter. Du vet, allt för att hjälpa dig ta PB i att vänta på bussen. För att sätta stilen bör du här satsa på en något smalare silhuett för att de temperaturreglerande, ergonomiskt utformade hightechtröjorna ska komma till sin rätt. Det gör också för det perfekta lager-på-lagerplagget. Extra snyggt under en klassisk rock eller jacka.Skräddade Joggingbrallor Viktigt för att inte fastna i mjukisbralleträsket är att välja smala, eller till och med tajta joggers. För dig som inte trivs när det blir för tajt rekommenderar vi en taperedvariant istället. Då är byxan något lösare upp till men smalnar av drastiskt vid fotvidden och ger således en skräddad men avslappnad look. Viktigt när du matchar dina joggers är att gå lite mer dressat i övriga plagg. En snygg t-shirt under en overshirt gör jobbet, t.e.x.

Löparskor Tanken här är att välja en sko som du, åtminstone teoretiskt, kan springa ett maraton i. Lätta tech och meshmaterial ger automatiskt en sportig look. Tänk futuristisk runner, snarare än retrorunner.