Stayhard - Polo Ralph Lauren SS20
Varukorg
RALPH LAUREN OCH HANS POLO

Historien om en av världens mest kända modeskapare.

Ralph Lauren, eller Ralph Reuben Lifschitz som han från början hette, föddes 1939 i Bronx, New York till nyligen emigrerade föräldrar från Vitryssland. Vid 16 års ålder tog Ralph och hans bror namnet Lauren efter år av hån och mobbning för sitt ursprungliga namn.

Text: Marcus Brodendal


Efter affärsstudier och en sväng i armén tog Ralph anställning på Brooks Brothers i New York och gav sig för första gången in i modevärlden. Efter år i butiker hamnade han hos en slipstillverkare där han lyckades övertala ägaren att få starta en egen linje. Tiden i några av stans främsta butiker hade gjort honom trendkänslig och Ralph tyckte sig se ett hål i utbudet på marknaden. Han hyrde in sig i ett litet kontor i Empire State Building och började på allvar ägna sig åt sina egna produkter.

1968 registrerades Polo Fashions och randiga och breda slipsar blev märkets signum och stora framgång. Ett par år senare hade bolaget vuxit till att erbjuda alla typer av produktgrupper i fulla säsongskollektioner. 1971 introducerades den ikoniska logon med polospelaren och med den idag klassiska pikétröjan i 24 färger hade Ralph skapat sig en ny framgångssaga.Mellan 1970–1990 fortsatte bolaget att expandera. Ralph Lauren blev det nya bolagsnamnet och Polo blev ett av flera varumärken i koncernen. Man började fokusera på att erbjuda en livsstil, snarare än bara trendiga kläder. Områden som möbler och heminredning, till smycken och parfymer, till färg och tapeter och till och med restauranger lades under modeimperiets varumärke.

Genom åren har Ralph Lauren haft över 20 olika undervarumärken. Något som de senaste åren har bantats bort. Idag fokuserar bolaget på tre huvudvarumärken inom herrmode:

Purple Label – yttersta premium
Polo Ralph Lauren – det breda, klassiska och ikoniska sortimentet, med Polo Sport som undervarumärke, vilket erbjuder exklusiva modedrivna kollektionssläpp.
Double RL – vintage workwear och militarywear

Köp exklusiva produkter från Polo Ralph Lauren hos oss idag.

se ALLt från Polo Ralph Lauren