Stayhard | Hur fixar man en schysst frisyr?
Varukorg
Fyra enkla stylingtips som ordnar frillan

Hur fixar man en schysst frisyr?

Har du också tröttnat på den där mossiga mössan efter ännu en dålig hårdag? Vore det inte lite najs att lyckas få till en schysst frisyr utan att behöva spendera halva förmiddagen framför spegeln? Lugn kompis, vi har de enkla stylingknepen som öppnar dörren för snygga frisyrer varje dag.

Text: Pål Johansson


Det första du bör tänka på är att ha fixat en klippning som tillåter att du genom rätt styling kan flexa mellan lite olika frisyrer. Därefter är det bara att följa råden nedan.

1. Blow it!
Att investera i en hårfön kan vara guld värt, speciellt om ditt hår är av det tunnare och plattare slaget. Genom föningen kan du få kontroll över din frisyr och undviker att håret spretar åt alla håll. Med lite saltvattenspray, mousse eller gelé kan du öka volymen och göra att håret ser friskt och fluffigt ut. Se dock till så att du inte överdoserar, en liten mängd funkar bra.

2. Bra gadgets!
Underskatta inte vikten av bra hårprodukter. Konsultera din frisör och lägg hellre en extra slant på ett bättre märke än livsmedelsbutikens billigaste. Samma klippning kan få helt olika utseende beroende på vilken stylingprodukt du använder. Välj därför vax, gelé, spray eller annan produkt som passar dina krav på glans, volym och slutresultat. Detsamma gäller valet av schampo och balsam, som lägger grunden för stylingen.

3. Ansa fjunen!
Ett säkert tips för att behålla en nyklippt look längre är att hålla undan fjunigt nackhår, strån runt öronen samt trimma polisonger och skägg.

4. Våga lattja loss!
Det är lätt att fastna i invanda mönster och samma frisyrer som du alltid kört. Enda lösningen är övning. Beväpna dig med hårfön och produkter och testa dig fram bland sidbenor, backslick och nonchigt rufsigt och hitta de frisyrer du trivs med.