Jeans - hitta din passform | Inspiration av herrmode Stayhard.se
Varukorg

Jeans - hitta din passform

Är du osäker på vilka jeans som passar dig allra bäst? Slim, tapered, loose eller regular – vi guidar dig genom våra olika modeller.

Text: Charlotta EkblomREGULAR FIT
Regular fit är en rak modell som passar dig som vill ha ett klassiskt utseende på jeansen. Den raka passformen innebär att de är tightare över rumpa och lår, men blir rymligare över knä och vad. Jeansmodellen passar de allra flesta, men sitter extra bra på dig som är rak i kroppsformen eller atletiskt byggd.

SLIM FIT
Ett par jeans i slim fit har en smal och figurnära passform, utan att för den delen sitta alldeles för tight. Jeansen följer kroppen och sitter tightare över både rumpa, lår och vad. Slim fit brukar vara bekvämast, och sitta som allra snyggast, om de har lite stretch. Bäst passar de på dig som har en rak kroppsform.

TAPERED FIT
Jeans i modellen tapered fit har en lös midja och avsmalnande ben. Vidden på benen blir successivt smalare från låret och nedåt, vilket ger ett intryck av slim fit, men med en mer avslappnad känsla. Alternativet passar dig som gillar en bekväm byxa som inte är för lös i passformen. Eller dig som är atletiskt byggd och som tycker det är skönt med extra vidd kring låren.

LOOSE FIT
Jeans av modellen loose fit har en rymlig passform. Fickor och midja är ofta lågt placerade och ger ett avslappnat intryck. Den här typen av jeans brukar främst förknippas med 90-talet, hiphop och skatekulturen. Har du en bekväm och avslappnad stil, eller en bredare kroppsform, är det här modellen för dig.