Stayhard | Så får du fler likes på Instagram
Varukorg
Lär dig skapa likeraketer

Så får du fler likes på Instagram

Oavsett om det gäller en selfie i en utstuderad Blue Steel-pose, en sjukt svårlagad middag eller en supergullig katt så jagar vi likes. Bekräftelse på Instagram är ett säkert sätt att boosta egot. Här är guiden till hur du fyller ditt flöde med likeraketer.

Text: Pål Johansson


1. Följ andra
För att du ska kunna börja inkassera likes så krävs följare och för att få följare krävs att folk vet att du existerar. Ett bra första steg är att botanisera Instagram i jakten på kul konton att följa. Ett låst konto är ett big no-no om du är ute efter fler följare och likes.

2. Lajka och kommentera loss
Likes är något man förtjänar och inget som kommer av sig själv. Ju fler bilder du lajkar och kommenterar desto fler likes och kommentarer kommer du själv att få.

3. Bildvalet
Inte ens din mor (eller jo, kanske bara hon) gillar suddiga bilder med fula filter. Lägg därför lite krut på val och redigering av dina bilder. Varför inte skapa ett bildtema som du håller dig till?

4. Selfies och humor
Hur tröttsamt det än må vara med selfies så är det en kassako när det kommer till likes. Detsamma gäller dock inte för solnedgångar, bilder ut genom flygplansfönstret och den obligatoriska fötter-och-strand-bilden från semestern. Glöm inte att många som använder Instagram vill bli roade på ett eller annat sätt – så krydda dina inlägg med en god portion humor. Även ett trist foto kan få en enorm skjuts med en kul bildtext.

6. Var aktiv
För att underhålla och fylla på följarskaran gäller det att ha ett Instagram-konto som uppdateras kontinuerligt. Folk är kräsna och ingen vill följa någon som lägger upp en bild i halvåret.

5. Hashtagga med omsorg
Taggarna används för att ytterligare beskriva bilden eller koppla den till andra bilder med samma taggar. Kolla upp populära taggar för olika typer av bilder. Undvik meningslösa taggar i stil med mindre uppsatser om inte syftet är att roa och de är skrivna med glimten i ögat.