Stayhard - Bas Guide
Varukorg

Din guide till den ultimata basgarderoben.


Vad definierar egentligen ett basplagg? Måste det vara enfärgat? Är det tråkigt, bara för att det är basigt? Absolut inte!

Vi vill här hjälpa dig att optimera din garderob, så att den blir så användbar som möjligt, så att det känns kul och inspirerande att välja outfit varje morgon.

Nyckeln till en inspirerande och användbar garderob ligger inte i att lägga pengar på extrema utstickare, utan i att bygga ett tryggt fundament av välsittande och bekväma basplagg som hjälper och stärker de eventuella utstickarna att komma fram tydligare och samtidigt göra att du känner dig bekväm.


Så, om det inte bara är vita t-shirts och kalsonger, vad är det då? Basplagg är egentligen alla dina favoritplagg, dom du använder mest. För vissa är det ett par blåjeans, för andra är det en polotröja . För många av oss är det en och annan t-shirt också. Viktigast är att identifiera vad just du trivs allra bäst i.

Vi är här för att hjälpa dig till smarta val för att hitta, kanske både nya och gamla, favoplagg.

[Av basplagg vill man få ut så många användningar som möjligt, tänk därför på val av färg, material, silhuett/passform, och pris när du bygger din basgarderob. Dessa preferenser skiljer sig ofta från person till person, så fundera gärna på vad just du föredrar.]


Hoodies och crewnecks Oavsett om du identifierar din stil som t.ex. sportig, streetig, preppy eller casual så har hoodies (luvtröjor) och crewnecks (rundhalsade tröjor) blivit mångas varje-dag-val. Med all rätt. Det är bekväma och praktiska plagg som funkar till de flesta outfits.

Att tänka på här är t.ex. kvalitén på tyget. Är du en varm person så kanske du föredrar en tröja som inte är fleecad på baksidan, en slät, så kallad french-terry-kvalitet. Är du däremot frusen av dig så kommer du att älska en tröja som är fleecad.

Valet av färg kan vara högst individuellt i vad man trivs i att ha på sig. Tänk gärna på fall färgen passar resten av din garderob och fråga dig själv om det finns risk att du tröttnar på färgen, för att göra ett mer pricksäkert val.

Med luva/utan luva? Valet är ditt. Här finns inga fel.

Hur vill du att tröjan ska sitta? Föredrar du en något lösare, mer trendig passform eller vill du att den ska vara mer välsittande i modellen? Vi jobbar ständigt med att se till att ha ett så attraktivt sortiment som möjligt. Vi är övertygade om att du kan hitta din nya favorit här.

Som i exemplet här nedan.

Polotröjan har på senare år blivit mångas favorit. Dels för att polotröjan är praktisk i vår klimatzon, men också för att den så bekvämt ger en snygg och stilig look till din outfit.

Att tänka på; ull eller bomull? Traditionalisten älskar ullvarianterna som är det mest klassiska alternativet. Materialet är varmt, lätt och andas fritt. Sanningen är dock den att det finns många av oss som, precis som Lotta på Bråkmakargatan, tycker att det ”killar och sticks”. Då är bomull din väg att gå. Bomull är dessutom något enklare att tvätta.

Att ta hänsyn till är hur du gillar att bära polotröjan. Föredrar du att ha den under ett annat plagg så att bara kragen syns, så är det viktigt att hitta en med smal passform. Tycker du däremot att plagget är snyggt som det är, utan något över, så är en något rakare passform att föredra. Hos oss hittar du de flesta varianter.

Exempel på detta kan ses här nedan.


Bomullschinos är ett snyggt och tacksamt varje-dag-plagg. Byxan definieras av sin släta bomullskvalitet och sina diskreta och stilrena detaljer.

Vad som är intressant med chinos chinos är att passform och silhuett kan variera markant. Allt från supertajta till jättevida varianter och allt där emellan. Som riktlinje för ditt baspar bör du kanske inte gå för extremt åt något håll, för att få en så användbar byxa som möjligt.

Det brukar finnas oändliga färgval och plagget är lika snyggt ljust som mörkt. Här kan man välja efter humör och säsong. Hos oss hittar du alla tänkbara färger och alternativ.

Exempel på detta kan ses här nedan.

Se alla basplagg